7 kenyér 7 országból

 A kenyér az emberek mindennapi elemózsiája. Akárhogy tettem-vettem sosem tudtam egy napot sem kibírni kenyér nélkül. Sok fogyókra lényege, hogy ne egyél liszt termékeket. Nálam ez lehetetlen volt.
 Beszeretnék mutatni néhány kenyérfajtát, 7 országból. Ők ilyen kenyeret használnak minden nap.



1. Baguette - Franciaország

 A Baguettről azt kell tudni, hogy egy hosszúra nyújtott francia ropogós fehér kenyér.  Kevés élesztős hideg tésztagyúrással készítik. A kenyérhéj vastag a hosszú kelesztési idő miatt.

2. Anpan - Japán

 Egy édes japán zsemle, ami anko-val van megtöltve. Ma már mindenféle egyéb töltelékkel is megtalálható pl. fehér bab, szezám és gesztenye.

3. Challah - Izrael

  hálá (challah) a zsidó konyha péksüteménye, burgonyás kelt fonott  fonott kenyér. A zsidó étkezési hagyományokat őrző családokban a péntek este kezdődő szombat megszokott eledele az asztalon.

4. Ciabatta - Olaszország

 A ciabatta jellegzetes olasz kenyérféleség. A ciabatta papucsot jelent, ami a kenyér lapos, hosszúkás formájára utal. Főleg szendvicsekhez használják fel

5. Cottage Loak - Anglia

 Egy angol kenyérfajta, amit töltelékkel is készítenek. Eléggé eltér a többi kenyérfajtától.

6.  Mantou - Kína

 Egy fehér, szivacslabdához hasonló állagú gombócról van szó, amely kellően rugalmas, puha és alapvetően önmagában nincs sokkal több íze, mint pl. a kenyérnek. 

7.  Naan - India

 A naan kenyér az indiaiak hagyományos kenyere, kanál helyett használják, ugyanis  összehajtogatva tökéletes arra, hogy kitmerítsük a hús szaftját.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Adbox

@templatesyard