A kenyér az emberek mindennapi elemózsiája. Akárhogy tettem-vettem sosem tudtam egy napot sem kibírni kenyér nélkül. Sok fogyókra lényege, hogy ne egyél liszt termékeket. Nálam ez lehetetlen volt.
Beszeretnék mutatni néhány kenyérfajtát, 7 országból. Ők ilyen kenyeret használnak minden nap.
1. Baguette - Franciaország
A Baguettről azt kell tudni, hogy egy hosszúra nyújtott francia ropogós fehér kenyér. Kevés élesztős hideg tésztagyúrással készítik. A kenyérhéj vastag a hosszú kelesztési idő miatt.
2. Anpan - Japán
Egy édes japán zsemle, ami anko-val van megtöltve. Ma már mindenféle egyéb töltelékkel is megtalálható pl. fehér bab, szezám és gesztenye.
3. Challah - Izrael
A hálá (challah) a zsidó konyha péksüteménye, burgonyás kelt fonott fonott kenyér. A zsidó étkezési hagyományokat őrző családokban a péntek este kezdődő szombat megszokott eledele az asztalon.
4. Ciabatta - Olaszország
A ciabatta jellegzetes olasz kenyérféleség. A ciabatta papucsot jelent, ami a kenyér lapos, hosszúkás formájára utal. Főleg szendvicsekhez használják fel
5. Cottage Loak - Anglia
Egy angol kenyérfajta, amit töltelékkel is készítenek. Eléggé eltér a többi kenyérfajtától.
6. Mantou - Kína
Egy fehér, szivacslabdához hasonló állagú gombócról van szó, amely kellően rugalmas, puha és alapvetően önmagában nincs sokkal több íze, mint pl. a kenyérnek.
7. Naan - India
A naan kenyér az indiaiak hagyományos kenyere, kanál helyett használják, ugyanis összehajtogatva tökéletes arra, hogy kitmerítsük a hús szaftját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése